Forest-sammutusjärjestelmä metsätyökoneeseen

Työskenneltäessä palovaarallisissa ympäristöissä, kuten metsissä, sahoilla, puutavaratehtailla ja maalivarastoissa, on mahdollinen tulipalo saatava nopeasti sammumaan vahinkojen minimoimiseksi. Forest-sammutusjärjestelmä on suunniteltu erityisesti työkoneiden suojaamiseen.

Mikro-Pulssin Forest-sammutusjärjestelmä on suunniteltu erityisesti työkoneiden suojaamiseen.
Yksi yleisimmin suojatuista kohteista on metsätyökoneet, jotka ovat herkkiä syttymään konetilaan kertyneen puupurun ja öljyn takia. Kun työskennellään palovaarallisissa ympäristöissä, kuten metsissä, sahoilla, puutavaratehtailla ja maalivarastoissa, on mahdollinen tulipalo saatava nopeasti sammumaan vahinkojen minimoimiseksi.

Forest-järjestelmä toimii täysin automaattisesti. Tulipalon sattuessa se ilmaisee palon, hälyttää, pysäyttää moottorin ja sammuttaa palon automaattisesti. Haluttaessa järjestelmä voidaan kytkeä pois automatiikalta, jolloin järjestelmä ilmaisee palon ja kuljettaja voi itse tarvittaessa laukaista sammutteen nappia painamalla.

Metsäkoneissa tulipalo syttyy usein kuljettajan ollessa pois paikalta, vähän työpäivän päättymisen jälkeen. Vaikka kuljettaja ei olisikaan lähtiessään muistanut kytkeä Forest-järjestelmää automaattitilaan, järjestelmä sammuttaa palon silti automaattisesti. Järjestelmä menee automaattitilaan, kun metsäkoneen päävirtakytkin katkaistaan.

Vakuutusyhtiöt vaativat metsäkoneisiin automaattisen sammutusjärjestelmän edellytyksenä palovakuutuksen myöntämiselle. Forest-järjestelmä täyttää SBF 127 (RUS 127) ja FK 127 -säädösten vaatimukset.

Forest-sammutusjärjestelmän rakenne


 
 1. Keskusyksikkö
 2. Putkisto ja suuttimet
 3. Moottorin pysäytys
 4. Ilmaisinpiiri
 5. Laukaisupiiri
 6. Sammutepullo ja laukaisin
 7. Mekaaninen käsilaukaisin
 8. Ulkoinen hälytin

Forest-sammutusjärjestelmän keskusyksikkö

 1. Virtavalo
 2. Testaus/kuittaus
 3. AUTO-valo
 4. AUTO-kytkin
 5. Käsilaukaisin
 6. Moottoritilan hälytysvalo
 7. Summeri